Geely Bin Yue (Proton ? )

Segala mobil tipe SUV (2WD/4WD). (Cherokee, Terios, Rush, dll).

Moderators: ChZ, ginting, FRD, artoodetoo, b8099ok, F 272

Post Reply
Gilzy
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 345
Joined: 08 Oct 2012, 13:46

Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Gilzy » 08 Nov 2018, 11:30

Following a leak earlier this year, Geely has officially launched the Bin Yue in China.
Set to become the company’s first compact crossover to ride on the new BMA architecture, the Bin Yue is a stylish looking model which has a prominent “cosmos” grille that is flanked by angular headlights. Further below, we can see sporty air intakes and silver accents.

The sides of the crossover feature plastic body cladding, strong character lines and a relatively compact greenhouse. The model also has a ‘floating’ roof which tapers down to meet a large tailgate-mounted spoiler.

Overall, the Bin Yue measures 170.4 inches (4330mm) long, 74 inches (1800mm) wide and 63.3 inches (1609mm) tall with a wheelbase that spans 102.3 inches (2600mm). This means the crossover is a tad smaller than the BMW X1, but slightly wider.

The stylish design continues in the cabin and Geely says the cockpit has been designed to resemble that of a jet. The company went on to say “many parts have also been inspired by sci-fi elements such as supersonic fighters and Star Wars.”

We’re not buying that, but the cabin looks pretty good as it features a stylish design and premium materials. Highlights include a digital instrument cluster and a 10.25-inch infotainment system with an 8:3 aspect ratio.

Drivers will also find a leather-wrapped steering wheel, matte metal trim and chrome accents. Other niceties include voice recognition technology, 4G/Wi-Fi connectivity and over-the-air updates.

Under the hood, two different engines will be available. The first was jointly developed with Volvo and it’s a turbocharged 1.5-liter that produces 174 hp (130 kW / 176 PS) and 188 lb-ft (255 Nm) of torque. It is connected to a seven-speed dual-clutch transmission which enables the crossover to accelerate from 0-62 mph (0-100 km/h) in 7.9 seconds. In terms of fuel efficiency, drivers can expect to average 38.5 mpg US (46.3 mpg UK / 6.1L/100km).

Customers will also be able to order a turbocharged 1.0-liter engine producing 134 hp (100 kW / 136 PS) and 151 lb-ft (205 Nm) of torque. It is paired to a six-speed manual transmission which enables the Bin Yue to return 44.3 mpg US (53.3 mpg UK / 5.3L/100km).

On the safety front, the Bin Yue features a Level 2 semi-autonomous driving system which uses millimeter wave radar and high-definition cameras. Thanks to this technology, the crossover can follow vehicles at speeds up to 93 mph (150 km/h) and automatically change lanes. Other highlights include an automatic parking system, automatic emergency braking with pedestrian recognition and a blind spot warning system.
Image
Image
Image
Image
Image

Melihat Geely yang membeli saham Proton Malaysia dan menjadikan Malaysia sebagai pusat produksi Geely untuk kemudi setir kanan, menjadi menarik apakah Geely/Proton Bin Yue ini memiliki peluang yang besar untuk bersaing di pasar Indonesia khususnya di pasar compact crossover. Setidaknya menjadi lebih besar dibanding sesama Pabrikan Tiongkok dulu yang sudah eksis seperti Wuling dan DFSK.

ginting
SM Moderator
SM Moderator
Posts: 2896
Joined: 08 Dec 2013, 23:05

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by ginting » 08 Nov 2018, 12:05

Kalau menurut sy ini ganteng dan keren. Mesin kuat. tinggal nanti image mobcin gimana ?

User avatar
michaelgiri93
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 769
Joined: 03 Sep 2016, 20:25

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by michaelgiri93 » 08 Nov 2018, 12:57

Mesin 1.0 turbo 134 hp
Mesin 1.5 turbo 174 hp?
Woah
Ganteng juga
Tinggal harganya ya gimana
'98 new galant st black -5 mt
'15 mx king blue movistar - 5 mt

User avatar
bero89
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 179
Joined: 15 Oct 2016, 19:19

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by bero89 » 08 Nov 2018, 13:08

Pake nama Geely apa Proton om?

Oot: disekitaran cibubur (kotwis) 3x nemu proton Neo (3 pintu, knalpot ditengah), pake logo lotus, yg 1 terakhir liat pede pake logo protonnya

satriakarisma
New Member of Senior Mechanic
New Member of Senior Mechanic
Posts: 148
Joined: 13 Oct 2016, 11:34

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by satriakarisma » 08 Nov 2018, 13:16

Cakep ya.
Semoga masuk deh. Biar acak acak dikit pasar indo

IGedeAmat
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 561
Joined: 15 Mar 2017, 16:14
Location: Tangerang
Daily Vehicle: Yamaha

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by IGedeAmat » 08 Nov 2018, 13:36

banyak yang ngarep masuk sini,
tapi suruh orang laen duluan yang beli buat kelinci percobaan...
giliran ditodong suruh beli, alesannya nunggu long term review dulu..
:mky_03:

User avatar
pendoli
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 325
Joined: 01 Jan 2016, 21:51

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by pendoli » 08 Nov 2018, 13:39

bero89 wrote:
08 Nov 2018, 13:08
Pake nama Geely apa Proton om?

Oot: disekitaran cibubur (kotwis) 3x nemu proton Neo (3 pintu, knalpot ditengah), pake logo lotus, yg 1 terakhir liat pede pake logo protonnya
Mungkin akibat dulu ada dealer proton di cibubur yah, jadi stok lama pas diskon gede terserap disana? Hehe

Winz
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 1479
Joined: 16 Aug 2017, 15:07
Location: Bali, Indonesia
Daily Vehicle: ANPS_Dakar

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Winz » 08 Nov 2018, 13:53

Keren juga, ngikutin pewarnaan Pug 3008, Proton atau Geely masih ada di Indo DM kah?

PlantFoot
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 247
Joined: 27 Feb 2013, 13:03

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by PlantFoot » 08 Nov 2018, 14:11

mesin turbo d mobil harga < 300jt d indo sih cari perkara.. di civic or crv turbo aja msh pd malu2 pk bbm bagus :mky_03:

kl mmg jadi, merk sih bakal pk proton kyknya secara dah dikasih licence dr geely utk 3 model slh stunya ya ini https://paultan.org/2018/09/28/proton-s ... -vf11-mpv/

lihat dl deh kakaknya si bo yue gmn respon nya d malay sini. kl smpt ane sempetin deh short review kl dah ada unit nya.

martinnn
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 1810
Joined: 17 Aug 2015, 13:32

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by martinnn » 08 Nov 2018, 15:51

model cakep....harga murah.....

tapi tetep belinya avanza :mky_08:

User avatar
Pugman
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 950
Joined: 16 Aug 2014, 11:39

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Pugman » 08 Nov 2018, 15:56

Winz wrote:
08 Nov 2018, 13:53
Keren juga, ngikutin pewarnaan Pug 3008, Proton atau Geely masih ada di Indo DM kah?
Sampai Dashboard juga gayanya seperti 3008
:big_grin:
Tapi modelnya baguslah.. Kalau model exterior Saya lihatnya ingat Seat atau skoda

Winz
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 1479
Joined: 16 Aug 2017, 15:07
Location: Bali, Indonesia
Daily Vehicle: ANPS_Dakar

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Winz » 08 Nov 2018, 15:59

Pugman wrote:
08 Nov 2018, 15:56
Winz wrote:
08 Nov 2018, 13:53
Keren juga, ngikutin pewarnaan Pug 3008, Proton atau Geely masih ada di Indo DM kah?
Sampai Dashboard juga gayanya seperti 3008
:big_grin:
Tapi modelnya baguslah.. Kalau model exterior Saya lihatnya ingat Seat atau skoda
Iya, tarikan2 garis'nya mirip2 Pug 3008, pintar cari contekan ini Geely :mky_04:

User avatar
Xous
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 1160
Joined: 16 Nov 2009, 13:20
Location: Surabaya

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Xous » 08 Nov 2018, 19:53

Pk merk geely lah pls jgn proton. Mumpung wuling ckp bagus.

Seinarukana
New Member of Junior Mechanic
New Member of Junior Mechanic
Posts: 16
Joined: 23 Sep 2018, 07:12

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Seinarukana » 08 Nov 2018, 20:28

IMO pake geely atopun proton, dua2nya gak punya image yang bagus disini. Gak yakin bisa survive kalo masih pake merk2 itu...

Geely mk sedan yang sempet jadi taksi aja (kalo gak salah taksi kota kembang di bandung yang dulu banyak pake) sekarang nyaris gak ada keberadaannya di jalan. Yang hatchback juga gitu.

.....merk aside, desainnya sekarang bagus sekali. Semoga kualitasnya juga.

:frm_tumbleft:

(Intermezzo : Tadi sempet ketemu geely panda di jalan, dan pasangan ngotot banget itu chevrolet spark)

Gilzy
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 345
Joined: 08 Oct 2012, 13:46

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Gilzy » 10 Nov 2018, 08:07

Kalo dipasang dengan harga 250-350 jt tampak nya menarik. Kira2 siapa yg unggul antara Bin Yue , DFSK Glory dan Wuling SUV nanti tahun depan. Menarik juga apakah bisa melawan Toyota Rush, Terios, serta BRV dan HRV.

Winz
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 1479
Joined: 16 Aug 2017, 15:07
Location: Bali, Indonesia
Daily Vehicle: ANPS_Dakar

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Winz » 10 Nov 2018, 08:38

Gilzy wrote:
10 Nov 2018, 08:07
Kalo dipasang dengan harga 250-350 jt tampak nya menarik. Kira2 siapa yg unggul antara Bin Yue , DFSK Glory dan Wuling SUV nanti tahun depan. Menarik juga apakah bisa melawan Toyota Rush, Terios, serta BRV dan HRV.
Klo boil bermesin turbo harga segitu konsumen'nya yg enggak siap kasih BBM pertaBo

bisa dilihat ertelu dijel aja enggak laku2 amat gara2 harus konsumsi pertaDex, wkwkwk

Zaxis
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 385
Joined: 07 Dec 2016, 16:34

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Zaxis » 10 Nov 2018, 09:13

Kalo disini esemka rebranding mobil cunkuo dihujat
Kalo proton rebranding geely dihujat juga ga yah

Gilzy
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 345
Joined: 08 Oct 2012, 13:46

Re: Geely Bin Yue (Proton ? )

Post by Gilzy » 10 Nov 2018, 10:01

Winz wrote:
10 Nov 2018, 08:38
Gilzy wrote:
10 Nov 2018, 08:07
Kalo dipasang dengan harga 250-350 jt tampak nya menarik. Kira2 siapa yg unggul antara Bin Yue , DFSK Glory dan Wuling SUV nanti tahun depan. Menarik juga apakah bisa melawan Toyota Rush, Terios, serta BRV dan HRV.
Klo boil bermesin turbo harga segitu konsumen'nya yg enggak siap kasih BBM pertaBo

bisa dilihat ertelu dijel aja enggak laku2 amat gara2 harus konsumsi pertaDex, wkwkwk
Kalo standar Euro 4 udah mulai benar2 diberlakukan dan mesin2 mobil modern termasuk mobil kecil sudah banyak pake turbo, mungkin PertaBo sudah akan menjadi standar Om ke depan nya.

Post Reply

Return to “SUV (2WD/4WD) Types”