MPV Wuling

Segala mobil tipe MPV. (Odyssey, Stream, dll).

Moderators: F 272, b8099ok, FRD, billyd1773dz, ChZ

Michaelktp
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 301
Joined: 02 Nov 2013, 15:00

Re: MPV Wuling

Post by Michaelktp » 01 Nov 2017, 21:21

Relasi Boss ingin menambah lagi 2 unit gres Wuling Confero S untuk operasional para marketing keliling Jawa & Bali. Sepertinya puas banget dengan 2 unit pertamanya. Padahal dari dulu jelas pakai brand Jepang untuk unit operasional perusahaannya. Wuling mulai unjuk taring dan tinggal dilihat saja sepak terjangnya tahun depan dengan line up produk baru lainnya.

User avatar
PRBS
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 910
Joined: 06 Mar 2011, 21:00

Re: MPV Wuling

Post by PRBS » 01 Nov 2017, 22:17

Tats wrote:
30 Oct 2017, 12:19
Jujur saja saya merasa cortez dengan harga 250jt cukup worth it
Kalau ada yang bilang wuling meredup, mungkin pertimbangannya untuk mobil pribadi
Kalau buat mobil kantor, ini sangat menarik
Asal fitur2nya sesuai sama dengan yang digosipin sekarang
Dan yang penting suspensi belakang tetap independen

Saya sangat tertarik ambil cortez buat menggantikan mobil operasional kantor saya
Sekarang saya pakai innova diesel m/t buat kantor, enak tapi udah mulai menua juga
Lmpv jelas saya coret karena harganya sama seperti cortez tapi tidak begitu nyaman
Dulu sempat pakai avanza dan ertiga tapi karyawan2 saya kasian juga karena cape di perjalanan
Sehingga semua mobil kantor saya sekarang innova diesel
Sehari2 dipakai jkt-bdg-jateng-jatim-bali, cape juga pakai lmpv
Xpander juga saya coret karena inden lama, lampu halogen, dan suspensi masih torsion beam
Sering di bawa ke lapangan jadi harus nyaman dan lampu terang buat perjalanan malam di daerah terpencil
Jadi tinggal tunggu cortez launching aja sekarang
Semoga reliable dan sesuai ekspektasi
Di instagram wuling itu sendiri, sudah ada penampakan dashboard dari unit cortez.. dan sangat2 oke untuk kelas 250jt.. lebih well built lah kalo diliat sepintas dari fotonya


Edit : kayaknya fotonya sudah dihapus

Tats
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 54
Joined: 01 Oct 2017, 12:36

Re: MPV Wuling

Post by Tats » 01 Nov 2017, 22:28

PRBS wrote:
01 Nov 2017, 22:17
Di instagram wuling itu sendiri, sudah ada penampakan dashboard dari unit cortez.. dan sangat2 oke untuk kelas 250jt.. lebih well built lah kalo diliat sepintas dari fotonya


Edit : kayaknya fotonya sudah dihapus
Iya om PRBS
Saya sempat googling interior cortez yang di market negara asalnya
Agak mirip sama current gen cx5/mazda 6 ya
Tapi dicampur elemen mobil2 lain seperti audi dan jam analog e class (w212)
Build quality entah lah, semoga minimal sesuai harga

Thanks om infonya :big_okay:

Indra97
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 667
Joined: 10 Jan 2017, 15:38

Re: MPV Wuling

Post by Indra97 » 02 Nov 2017, 16:35

Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT

User avatar
alvin23
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 882
Joined: 01 Jan 2007, 09:58
Location: CGK-BDO

Re: MPV Wuling

Post by alvin23 » 02 Nov 2017, 17:23

Indra97 wrote:Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
Kok bagus wkwkwk
Captiva VCDi 2012
Yaris S A/T 2012
ANKI G A/T VVT-i 2017

vikkodera
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 28
Joined: 08 Feb 2015, 17:25

Re: MPV Wuling

Post by vikkodera » 02 Nov 2017, 23:19

Wuling cortez suspensi belakangnya pake torsion beam?

iwing
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 664
Joined: 23 Feb 2016, 09:09

Re: MPV Wuling

Post by iwing » 03 Nov 2017, 09:21

Indra97 wrote:
02 Nov 2017, 16:35
Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
yang model 510 dan 560 terlihat lumayan model nya

monliev
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 48
Joined: 14 Oct 2016, 20:44

Re: MPV Wuling

Post by monliev » 03 Nov 2017, 09:54

Indra97 wrote:
02 Nov 2017, 16:35
Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
Baojun 730 yang bakalan dirilis di sini nantinya yg old model atau new model 2017 yaaaa?

https://autonetmagz.com/baojun-730-face ... kok/48401/

Indra97
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 667
Joined: 10 Jan 2017, 15:38

Re: MPV Wuling

Post by Indra97 » 03 Nov 2017, 10:30

monliev wrote:
03 Nov 2017, 09:54
Indra97 wrote:
02 Nov 2017, 16:35
Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
Baojun 730 yang bakalan dirilis di sini nantinya yg old model atau new model 2017 yaaaa?

https://autonetmagz.com/baojun-730-face ... kok/48401/
New model dong, kan dari eksterior dan interior yg bocor (kena spyshot) sudah ketahuan

monliev
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 48
Joined: 14 Oct 2016, 20:44

Re: MPV Wuling

Post by monliev » 03 Nov 2017, 11:24

Indra97 wrote:
03 Nov 2017, 10:30
monliev wrote:
03 Nov 2017, 09:54
Indra97 wrote:
02 Nov 2017, 16:35
Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
Baojun 730 yang bakalan dirilis di sini nantinya yg old model atau new model 2017 yaaaa?

https://autonetmagz.com/baojun-730-face ... kok/48401/
New model dong, kan dari eksterior dan interior yg bocor (kena spyshot) sudah ketahuan
Sip deh, lumayan bagus kalau yg new model sudah led dimana2 & fitur yg lengkap.
Tinggal positioning harganya gmn yaaa...? Kalau 160jt~200jt asik kelihatannya buat dipinang tahun depan

-------++-------

Di China, Baojun 730 model yang ada saat ini dibanderol 60.000 yuan atau sekitar Rp 123 jutaan untuk tipe 1.500 cc, sampai sekitar 90.000 yuan atau Rp 180 jutaan untuk tipe 1.800 cc.

https://m.detik.com/oto/mobil/3557819/w ... ang-innova

Rickz
New Member of Senior Mechanic
New Member of Senior Mechanic
Posts: 171
Joined: 29 Dec 2015, 17:19

Re: MPV Wuling

Post by Rickz » 03 Nov 2017, 11:25

Indra97 wrote:
30 Oct 2017, 19:20
Permisi permisi numpang nanya....kejadian beberapa hari yg lalu

IMG_20171030_191550_469.jpg
Di Jkt ketemu beberapa kali dan warna merah, spertinya laku juga wrn ini

Indra97
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 667
Joined: 10 Jan 2017, 15:38

Re: MPV Wuling

Post by Indra97 » 22 Nov 2017, 17:25

NJKB Cortez (official namanya Cortez), NJKB di kolom keenam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
alvin23
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 882
Joined: 01 Jan 2007, 09:58
Location: CGK-BDO

Re: MPV Wuling

Post by alvin23 » 22 Nov 2017, 18:04

biasanya harga beda berapa persen ya dari NJKB?
Captiva VCDi 2012
Yaris S A/T 2012
ANKI G A/T VVT-i 2017

abud1985
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 28
Joined: 15 Jan 2016, 23:40

Re: MPV Wuling

Post by abud1985 » 22 Nov 2017, 18:13

ngeliat selisih ama confero 20-30 jutaan ya, beneran bs maen di 170-200 kecil ini...

jujur klo liat confero s, liat aslinya lebih bagus dr fotonya, cortez ini udah bagus d foto aslinya lebih keren brarti

yg model 310 kayanya menarik

halooo
New Member of Senior Mechanic
New Member of Senior Mechanic
Posts: 136
Joined: 29 Dec 2013, 06:45

Re: MPV Wuling

Post by halooo » 22 Nov 2017, 18:18

lagi menimbang mau ambil confero type termurah untuk antar jemput anak sekaligus untuk online... sudah test drive dan memang kelihatannya betul betul berkualitas tapi sambil menimbang juga utk ambil calya 2nd th 2016. tapi lihat kelegaannya luar biasa ini confero

User avatar
mobilover
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 276
Joined: 15 Jul 2013, 09:40

Re: MPV Wuling

Post by mobilover » 22 Nov 2017, 18:28

Di china bao jun 730 udah ad yg tipe 1500 turbo dengan tranmisi dual clutch automatic. Semoga tipe ini juga launching januari nanti *berharap mode on* hahaha. Sy masih ragu2 dgn transmisi amt nya wuling. Kl ada pilihan dual clutch pasti lbh menarik lagi produknya hehe

Indra97
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 667
Joined: 10 Jan 2017, 15:38

Re: MPV Wuling

Post by Indra97 » 22 Nov 2017, 18:39

mobilover wrote:
22 Nov 2017, 18:28
Di china bao jun 730 udah ad yg tipe 1500 turbo dengan tranmisi dual clutch automatic. Semoga tipe ini juga launching januari nanti *berharap mode on* hahaha. Sy masih ragu2 dgn transmisi amt nya wuling. Kl ada pilihan dual clutch pasti lbh menarik lagi produknya hehe
Infonya 1.500 cc NA, bukan turbo, dan merupakan pengembangan dari mesinnya Confero

Baojun 730 (Wuling Cortez) 1.5 (1498cc gasoline) 111PS @5800rpm / 146Nm @3600-4600rpm dual vvt-i

Mungkin AMT jadi bahan jualan yg menarik, secara dia satu satunya yg pake AMT di MPV
halooo wrote:
22 Nov 2017, 18:18
lagi menimbang mau ambil confero type termurah untuk antar jemput anak sekaligus untuk online... sudah test drive dan memang kelihatannya betul betul berkualitas tapi sambil menimbang juga utk ambil calya 2nd th 2016. tapi lihat kelegaannya luar biasa ini confero
Kalau mau cari lega ya jelas pilih Confero, tapi sebaiknya pilih yg tipe diatasnya kayak tipe C misalkan, toh harganya ga beda jauh sama Calya tipe termahal...

User avatar
mobilover
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 276
Joined: 15 Jul 2013, 09:40

Re: MPV Wuling

Post by mobilover » 22 Nov 2017, 18:53

SAIC-GM-Wuling Introduces Upgraded Baojun 730 MPV
2017-11-22

Back
Print Print | Send Email | Word | Share Add This |

SHANGHAI – SAIC-GM-Wuling has introduced the new Baojun 730 AT. With a 1.5T turbocharged engine, six-speed automatic transmission and functional spacious interior, the upgraded MPV will help the brand expand its appeal and customer base.

Highly efficient powertrain

The engine offers maximum power of 110 kW and maximum torque of 230 Nm. Its turbocharger provides nearly the same peak torque as a 1.8L naturally aspirated engine at 1,400 rpm and peak torque of 1,750 rpm. The powertrain gives drivers a highly responsive pedal feel and quick acceleration.

The new Baojun 730 is the only domestically produced vehicle within its segment equipped with an active air intake grille. This controls air entry into the engine compartment, assisting the engine in quickly reaching the desired operating temperature and reducing wind drag for reduced fuel consumption.

Also new for the Baojun 730 is a six-speed dual-clutch automatic transmission. Developed by BorgWarner, it can shift within 0.2 second at the best shift point. This not only makes shifting smoother, but also significantly improves fuel efficiency.

Stylish spacious interior

The new Baojun 730 AT has adopted a new black and gray interior. It features dark wood-like accents, ice blue ambient lighting and new luxurious dual-color seats. The segment-leading quiet cabin is the result of the extensive application of sound-absorbing and soundproofing materials. It is offered with a nine-speaker Infinity sound system that was custom made for the new Baojun 730 AT by Harman.

The MPV retains the Baojun 730’s popular 2+2+3 seating layout. The nearly flat rear and concave design at the top of the third-row seats maximize space. Third-row seatbacks can be folded in a 4/6 proportion, making the seven-seater highly flexible to meet the varying and changing needs of users. In fact, the MPV can accommodate three 20-inch suitcases without folding the third-row seats.

Comfortable handling and safety

The new Baojun 730 AT adopts many of the same advanced active and passive safety features as the other members of the nameplate. In 2015, the Baojun 730 became the first seven-seat family car under RMB 100,000 to receive a maximum 5-Star Safety Rating in C-NCAP testing.

It is also the first MPV equipped with a multi-link independent rear suspension at its price. This provides the tires maximum grip for better control. The chassis system was put through more than 10,000 km of road testing and nearly nine months of fine tuning to ensure a dynamic performance.

The new Baojun 730 AT is available for RMB 99,800-108,800.

General Motors traces its roots back to 1908. GM has 10 joint ventures, two wholly owned foreign enterprises and more than 58,000 employees in China. GM and its joint ventures offer the broadest lineup of vehicles and brands among automakers in China. Passenger cars and commercial vehicles are sold under the Baojun, Buick, Cadillac, Chevrolet, Jiefang and Wuling brands. In 2016, GM delivered more than 3.8 million vehicles in China. More information on General Motors in China can be found at GM Media Online.

http://media.gm.com/media/cn/en/baojun/ ... n-730.html

November ini di China baru launching facelift baojun 730. Semoga yg tipe baru ini yg dilaunching januari tahun depan di indonesia hehe

User avatar
Herman7103
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 272
Joined: 03 Oct 2016, 06:17
Location: SOUTH SUMATRA

Re: MPV Wuling

Post by Herman7103 » 23 Nov 2017, 07:11

mobilover wrote:SAIC-GM-Wuling Introduces Upgraded Baojun 730 MPV
2017-11-22

Back
Print Print | Send Email | Word | Share Add This |

SHANGHAI – SAIC-GM-Wuling has introduced the new Baojun 730 AT. With a 1.5T turbocharged engine, six-speed automatic transmission and functional spacious interior, the upgraded MPV will help the brand expand its appeal and customer base.

Highly efficient powertrain

The engine offers maximum power of 110 kW and maximum torque of 230 Nm. Its turbocharger provides nearly the same peak torque as a 1.8L naturally aspirated engine at 1,400 rpm and peak torque of 1,750 rpm. The powertrain gives drivers a highly responsive pedal feel and quick acceleration.

The new Baojun 730 is the only domestically produced vehicle within its segment equipped with an active air intake grille. This controls air entry into the engine compartment, assisting the engine in quickly reaching the desired operating temperature and reducing wind drag for reduced fuel consumption.

Also new for the Baojun 730 is a six-speed dual-clutch automatic transmission. Developed by BorgWarner, it can shift within 0.2 second at the best shift point. This not only makes shifting smoother, but also significantly improves fuel efficiency.

Stylish spacious interior

The new Baojun 730 AT has adopted a new black and gray interior. It features dark wood-like accents, ice blue ambient lighting and new luxurious dual-color seats. The segment-leading quiet cabin is the result of the extensive application of sound-absorbing and soundproofing materials. It is offered with a nine-speaker Infinity sound system that was custom made for the new Baojun 730 AT by Harman.

The MPV retains the Baojun 730’s popular 2+2+3 seating layout. The nearly flat rear and concave design at the top of the third-row seats maximize space. Third-row seatbacks can be folded in a 4/6 proportion, making the seven-seater highly flexible to meet the varying and changing needs of users. In fact, the MPV can accommodate three 20-inch suitcases without folding the third-row seats.

Comfortable handling and safety

The new Baojun 730 AT adopts many of the same advanced active and passive safety features as the other members of the nameplate. In 2015, the Baojun 730 became the first seven-seat family car under RMB 100,000 to receive a maximum 5-Star Safety Rating in C-NCAP testing.

It is also the first MPV equipped with a multi-link independent rear suspension at its price. This provides the tires maximum grip for better control. The chassis system was put through more than 10,000 km of road testing and nearly nine months of fine tuning to ensure a dynamic performance.

The new Baojun 730 AT is available for RMB 99,800-108,800.

General Motors traces its roots back to 1908. GM has 10 joint ventures, two wholly owned foreign enterprises and more than 58,000 employees in China. GM and its joint ventures offer the broadest lineup of vehicles and brands among automakers in China. Passenger cars and commercial vehicles are sold under the Baojun, Buick, Cadillac, Chevrolet, Jiefang and Wuling brands. In 2016, GM delivered more than 3.8 million vehicles in China. More information on General Motors in China can be found at GM Media Online.

http://media.gm.com/media/cn/en/baojun/ ... n-730.html

November ini di China baru launching facelift baojun 730. Semoga yg tipe baru ini yg dilaunching januari tahun depan di indonesia hehe
Hopefully it will also coming soon in Indonesia Domestic Market with reasonably price and value for money
:glodak:
HR15DE 2014

Rundeer
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 399
Joined: 15 Jan 2016, 22:00
Location: Bandar Lampung, Lampung

Re: MPV Wuling

Post by Rundeer » 23 Nov 2017, 08:08

alvin23 wrote:
22 Nov 2017, 18:04
biasanya harga beda berapa persen ya dari NJKB?
Itu Confero S Lux di kolom paling atas NJKBnya 109jt, harga OTR sekitar 170-180jutaan... Berarti bedanya sekitar 70 jutaan.
Bisa jadi Cortez tipe paling tinggi sekitar 220-230juta :upss:

karnadihardja
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: 03 Dec 2015, 19:26

Re: MPV Wuling

Post by karnadihardja » 23 Nov 2017, 11:28

Indra97 wrote:
02 Nov 2017, 16:35
Clear pic of Indonesian spec Baojun 730 aka Wuling Cortez

Image

http://harga.atwebpages.com/wuling-saic ... a-sgmw.htm

Sudah AMT
Ini tipe tertingginya kah?difoto sebelah kanannya terlihat kunci-nya ngegantung,
kayaknya disunat ya tombol start stop enginenya? :mky_06:

soalnya asli dicina-nya ada:
https://www.youtube.com/watch?v=IWw35TL8Jcc&t=29s (menit 1:01)

User avatar
Herman7103
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 272
Joined: 03 Oct 2016, 06:17
Location: SOUTH SUMATRA

Re: MPV Wuling

Post by Herman7103 » 23 Nov 2017, 16:02


Barusan baca di Autonetmagz.com ttg Wuling Cortez 1500 Cc Turbo di link:
://autonetmagz.com/baojun-730-alias-wuling-cortez-kini-bermesin-1-500-cc-turbo/63199/
Fiturnya OK harganya di sana value for money.
:glodak:
HR15DE 2014

bryan_miner
Full Member of Junior Mechanic
Full Member of Junior Mechanic
Posts: 62
Joined: 11 Sep 2009, 18:35

Re: MPV Wuling

Post by bryan_miner » 27 Nov 2017, 10:08

Wuling ini cerdik, masuk lgsg sendok segmen gemuk. 3 row family car... Saya cuma berharap no specdown/cut cost at all. Apa yg you kasih di tiongkok, bawa semua kesini. Mungkin kalau penyesuaian yg memang pure perbedaan iklim seperti pemanas/heater suhu, pemanas jok, fitur fitur negara 4 musim, dan item item lain yg memang useless disini ya boleh lah diturunkan, syukur syukur dikompensasi ke penambahan fitur lain atau tambahan pengurangan harga.

Sama selisih harga antar tipe top trims dgn japs jgn kurang dari IDR 50 mio.
• mobilisasi & rental alat berat
• rental truck mobile crane 5 tonnes
• karoseri dump truck heavy duty
• hidrolik garasi rumah (dalam pengembangan)

📞 0811.127.9000

apoge
Member of Senior Mechanic
Member of Senior Mechanic
Posts: 187
Joined: 27 Nov 2015, 08:35

Re: MPV Wuling

Post by apoge » 27 Nov 2017, 12:37

Herman7103 wrote:
23 Nov 2017, 16:02
Barusan baca di Autonetmagz.com ttg Wuling Cortez 1500 Cc Turbo di link:
://autonetmagz.com/baojun-730-alias-wuling-cortez-kini-bermesin-1-500-cc-turbo/63199/
Fiturnya OK harganya di sana value for money.
1500 cc pake turbo :big_love: trus klo kasih harga di 200-250, 7 seater, matic trax aja lewattt value for moneynya apalagi inova dkk, lewattt.... :big_exellent:

jonsnow
Newbie
Newbie
Posts: 10
Joined: 06 Mar 2015, 10:51

Re: MPV Wuling

Post by jonsnow » 27 Nov 2017, 22:33

Barusan liat langsung unitnya dari deket.. boljug juga interiornya..

Sayang eksteriornya masih dikasih stiker zebra jd ya gitudeh

Post Reply

Return to “MPV Types”

Who is online

Users browsing this forum: MrWu, rizky94 and 6 guests