Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Ingin membahas hal-hal umum mengenai mobil dan otomotif, silakan bahas disini...

Moderators: F 272, y_anjasrana, ginting, FRD, artoodetoo, b8099ok

User avatar
Turboman
SM Specialist
SM Specialist
Posts: 18737
Joined: 12 Dec 2005, 12:14

Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by Turboman » 29 Jul 2014, 12:11

Setiap produsen umumnya selalu melakukan uji coba produknya di berbagai kondisi extrim sebelum dilepas ke pasar

Tapi produk2 yg dipilih oleh user itu benar2 diuji dalam kondisi riil

Image
[cencored]

Image
Libya

Image

Image

Image

Bahkan tidak sedikit yang mengibaratkan kepopuleran HiLux & LC 70 series utk medan perang ibarat senapan AK 47

Newsweek Magazine is Back In Print

It’s not just rebels in Afghanistan that love the Hilux. “The Toyota Hilux is everywhere,” says Andrew Exum, a former Army Ranger and now a fellow of the Center for a New American Security. “It’s the vehicular equivalent of the AK-47. It’s ubiquitous to insurgent warfare. And actually, recently, also counterinsurgent warfare. It kicks the hell out of the Humvee.” Anecdotally, a scan of pictures from the last four decades of guerrilla and insurgent warfare around the world—the first iteration of the Hilux appeared in the late ’60s—reveals the Toyota’s wide-ranging influence. Somali pirates bristling with guns hang out of them on the streets of Mogadishu. The New York Times has reported that the Hilux is the pirates’ “ride of choice.” A ragtag bunch of 20 or so Sudanese fighters raise their arms aloft in the back of a Hilux in 2004. Pakistani militants drive through a crowd, guns high, in 2000. It goes on. Nicaragua, Ethiopia, Rwanda, Liberia, the Democratic Republic of the Congo, Lebanon, Yemen, Iraq—U.S. Special Forces even drive Toyota Tacomas (the chunkier, U.S. version of the Hilux) on some of their deployments. (Click here for a gallery of Toyota trucks in conflict-torn regions.)

While Taliban leader Mullah Omar reportedly likes to roll in a Chevy Suburban and Osama Bin Laden is said to have preferred the Hilux’s bigger brother, the Landcruiser, when he was able to move freely, most Al Qaeda lieutenants drive Hiluxes, according to a New York Times report from the early 2000s. Even today, says Kilcullen, “It’s a bit of a sign you’re dealing with Al Qaeda when you come across them in Pakistan. They use the twin-cab version, because you can carry people and stuff in the back, and also mount a heavy weapon in the pickup.”

The truck even has a war named after it: the so-called “Toyota War” between Libya and Chad in the 1980s was dominated by fighters using the light, mobile Hilux. Indeed, Africa, says Kilcullen, is where the truck got its nickname as a fighting vehicle, “the technical.” “When [nongovernmental organizations] and the U.N. first went into Somalia,” he says, referring to a period in the 1990s, “they were not able to bring their own guards. So they got so-called ‘technical assistance grants’ to hire guards and drivers on the ground. Over time, a ‘technical’ came to mean a vehicle owned by a guard company, and then eventually to mean a Hilux with a heavy weapon mounted on the back.”

The Toyota is such a widespread and powerful weapon for insurgents, says Dr. Alastair Finlan, who specializes in strategic studies at Britain’s Aberystwyth University, because it acts as a “force multiplier.” It is “fast, maneuverable, and packs a big punch [when it’s mounted with] a 50-caliber [machine gun] that easily defeats body armor on soldiers and penetrates lightly armored vehicles as well.” It is particularly dangerous, he adds, against lightly armed special-forces operatives.

http://www.newsweek.com/why-rebel-group ... ilux-74195

So nggak heran kalau Ipah dan 42ner yang merupakan "saudara kandung" si HeLuk juga begitu durable.

Triton juga dipakai :
Image

ZX Auto juga mulai naik daun
Image
:big_exellent:

*Bukan seles HeLuk / LC / Triton / ZX Auto*

Sumber gbr : berbagai sumber di google

User avatar
walid_007
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 2835
Joined: 30 Mar 2013, 07:52
Location: pekalongan, indonesia

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by walid_007 » 29 Jul 2014, 12:26

Ngak hanya di afghanistan

Kemaren perang saudara di libya (arab) juga pada pake hilux

Emang rata rata negara arab suneng banget sama land cruseir/hilux dan yoyota pastinya
Image

LGX
the legend of toyota

User avatar
walid_007
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 2835
Joined: 30 Mar 2013, 07:52
Location: pekalongan, indonesia

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by walid_007 » 29 Jul 2014, 12:34

Sedikit oot

Image


Image
Image

LGX
the legend of toyota

User avatar
WongZo
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 2083
Joined: 17 Dec 2013, 22:06
Location: Bandung

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by WongZo » 29 Jul 2014, 13:21

@ om walid: gaad pictnya tuh om.

Cloud
New Member of Mechanic Engineer
New Member of Mechanic Engineer
Posts: 839
Joined: 05 Dec 2006, 07:46
Location: Yogyakarta

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by Cloud » 29 Jul 2014, 13:36

Image

ini juga sudah teruji, dipakai CIA nguber2 di transformer 4 ...... :ngacir: :ngacir: :ngacir:

User avatar
madcat015
SM Specialist
SM Specialist
Posts: 13575
Joined: 29 Nov 2012, 15:52
Location: Surabaya

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by madcat015 » 29 Jul 2014, 19:04

Really tough car...

Image

Image

Image




Go offroads...

Image



It can even dive...

Image


And fly...

Image

Image



Drift...

Image

Image


*meski ane tetap beranggapan, hanya orang gila yang drift dengan double cabins... dan pick ups... * :ngacir:
Obey the mahakitteh. :big_cat:

Image

Image << Panic button for mere miserable mortals

User avatar
artoodetoo
SM Moderator
SM Moderator
Posts: 5956
Joined: 26 Aug 2007, 10:43

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by artoodetoo » 29 Jul 2014, 19:41

madcat015 wrote: *meski ane tetap beranggapan, hanya orang gila yang drift dengan double cabins... dan pick ups... * :ngacir:
Drift dengan MPV bongsor gila gak? :ungg:
Monggo mampir ke blog saya http://yahyakurniawan.net

User avatar
amfibi
New Member of Mechanic Master
New Member of Mechanic Master
Posts: 8594
Joined: 31 Dec 2012, 12:45
Location: Central Park, JakBar

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by amfibi » 29 Jul 2014, 20:09

Image

Ini kok malah jd kayak mobil remot kontrol ya... :ungg:

BTW, jangan lupa ama hilux legendaris topgear ini... :mky_03:

Image

User avatar
nugroho bagor
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 5351
Joined: 11 Mar 2011, 05:48
Location: All over the world
Daily Vehicle: Kijang Innova D4D

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by nugroho bagor » 29 Jul 2014, 20:14

Mantap2 Jadi demen Hi Lux

User avatar
billyd1773dz
SM Specialist
SM Specialist
Posts: 4354
Joined: 02 Sep 2008, 07:19
Location: Bandungers
Contact:

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by billyd1773dz » 29 Jul 2014, 20:40

Wuih Mighty hilux :mky_02: :mky_02:


Funny one of the most durable truck out there,
but got one of the lowest towing capacity,also moderate *if not among the lowest* payload in its class, oh and smallest rear axle shaft wkwkwkwk
Maybe its their trick to put lower max capacity so their truck would last longer

Still would pick hilux for durability contest anytime

Cmiiw
:beer:
just my dummy head....
Image Billyd1773dz

newrubble
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 7236
Joined: 07 Dec 2012, 10:22

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by newrubble » 29 Jul 2014, 22:12

sy pernah punya yg LN 107 ...bekas palang merah japan ex humanitarian mission gempa bengkulu dulu ...skrg dia sdh lama dijual ...tapi sy masih punya pics nya

mobil yg identik dgn permusuhan
...kalo di jkt musuhnya dua ...polisi n dllaj

built to fit arab radicalist cavalry tasks...

User avatar
imsus2c
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 6697
Joined: 31 Jul 2007, 21:11
Location: almost there...

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by imsus2c » 06 Aug 2014, 19:39

Yah, mungkin pemakainya masih pemberontak/insurgent (=blm punya duit lebih)

Kalau sdh menang dan berkuasa, pasti nanti langsung ganti naik keluarga land rover, merc g-klass, humvee atau iveco
si vis pacem para bellum - si vis bellum para pacem - si vis pacem para pactum
de gustibus et coloribus non est disputandum
listening before talking - reading before writing - doing before asking

newrubble
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 7236
Joined: 07 Dec 2012, 10:22

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by newrubble » 07 Aug 2014, 05:53

pop car di negara negara zero civilization ...yg orang orang nya ...cuma sayang sama tuhan n hanya jadikan planet ini short transit stop

alexdonovan
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 535
Joined: 15 Aug 2008, 22:36

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by alexdonovan » 07 Oct 2014, 22:29

madcat015 wrote: - edited

*meski ane tetap beranggapan, hanya orang gila yang drift dengan double cabins... dan pick ups... * :ngacir:
Orang gila ngacung :D... Pake Ranger sih, bukan Hilux... :D
Clio A/T 2004 (2012-now)
C24 2009 (2018-now)

montirangin
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 6271
Joined: 22 May 2014, 10:38

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by montirangin » 07 Oct 2014, 22:54

hilux.....

User avatar
Nightster Guy
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 6537
Joined: 30 Sep 2010, 23:20
Location: somewhere between here and eternity

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by Nightster Guy » 08 Oct 2014, 05:35

Perang sehari2, yeap. Perang ala pemberontak.

Kl yg perang 'elit' mah pk humvee atau gwagen atau defender yg susah dirawat.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Engineered to move the human spirit

1981 Benz 280CE LHD
Hergestellt in Sindelfingen

Gold Pocket
Full Member of Senior Mechanic
Full Member of Senior Mechanic
Posts: 429
Joined: 07 Jun 2007, 00:39
Location: Home sweet home

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by Gold Pocket » 08 Oct 2014, 06:51

Hilux ini kan 1 platform sama innova dan fortuner kan?
apa kaki2 innova dan fortuner juga isinya sama?
sama kuatnya juga kah?

newrubble
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 7236
Joined: 07 Dec 2012, 10:22

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by newrubble » 08 Oct 2014, 07:06

mobil fave expat di jkt selain avanza adalah kijang

bedanya kalo avanza yg diliat three row seating
kalo kijang mrk sign up ssdh dibilang. ..the body sits on hilux frame

hilux pop krn engine n frame reliability with simple tech serta parts availability...cocok u mrk yg suka practicality

User avatar
aldy
Member of Mechanic Engineer
Member of Mechanic Engineer
Posts: 2052
Joined: 08 Jul 2007, 06:03

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by aldy » 08 Oct 2014, 07:57

Ga rugi beli "nonopah dono" sasisnya ada darah mobil perang :mky_03:
Kalo dpikir2 harusnya atoyot ngeluarin nonopah terondol 4x4 biar lebih terjangkau dibanding hilux..ane yakin bakal banyak dibeli terutama daerah2 yg masih banyak medan off road :mky_01:
RA167E V6 1,5 liter 1500 HP

newrubble
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 7236
Joined: 07 Dec 2012, 10:22

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by newrubble » 08 Oct 2014, 08:42

toyota kf7x family di south africa (chasis n body shell by astra) itu 4wd stick shift dgn v6 2.4 petrol (camry engine) dgn naming title "condor" bukan "kijang". LHD version masih di pakai south african embassy, DC sbg cargo transporter

montirangin
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 6271
Joined: 22 May 2014, 10:38

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by montirangin » 08 Oct 2014, 10:28

om newrubble kenal semua..pernah ke humanitarian effort juga.

99KY
Full Member of Junior Mechanic
Full Member of Junior Mechanic
Posts: 129
Joined: 16 May 2014, 22:46

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by 99KY » 15 Oct 2014, 18:02

Cuma pernah kesempatan cobain LC80. Abis itu kepikiran mulu. Hahaha. Semoga nanti (entah kapan) bisa nyimpen 1 unit.

User avatar
AUTOCAREMANIA
Member of Junior Mechanic
Member of Junior Mechanic
Posts: 40
Joined: 09 Sep 2014, 15:59

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by AUTOCAREMANIA » 15 Oct 2014, 21:15

Jadi makin cinta ma Fortuner ane....., dah dibawa ke berbagai medan selama 4-5 taon tetep tangguh, kaki2 ga bunyi....mesin tetep jreng...
:big_love: :big_exellent:

User avatar
billyd1773dz
SM Specialist
SM Specialist
Posts: 4354
Joined: 02 Sep 2008, 07:19
Location: Bandungers
Contact:

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by billyd1773dz » 15 Oct 2014, 21:37

Gold Pocket wrote:Hilux ini kan 1 platform sama innova dan fortuner kan?
apa kaki2 innova dan fortuner juga isinya sama?
sama kuatnya juga kah?
1 platform...

tp ipah dari versi sunatnya Hilux 4x2...



Chassis, kaki-kaki, steering rack, suspensi dan axle beda dengan Hilux 4x4 atau fortuner 4x2/4x4.

tentu beda juga durabilitynya.

:beer:
just my dummy head....
Image Billyd1773dz

User avatar
Nightster Guy
Full Member of Mechanic Engineer
Full Member of Mechanic Engineer
Posts: 6537
Joined: 30 Sep 2010, 23:20
Location: somewhere between here and eternity

Re: Hi Lux dan LandCruiser, mobil perang yang "sesungguhnya"

Post by Nightster Guy » 15 Oct 2014, 21:40

Land cruiser harus pernah kotor injek tanah bung..

Kl bersih mengkilat melulu ganti aja namanya jadi street cruiser...

:big_smoking:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Engineered to move the human spirit

1981 Benz 280CE LHD
Hergestellt in Sindelfingen

Post Reply